U DOBROTVORNE SVRHE

Kupujte igre po principu 'plati koliko možeš'

27.12.2011 u 11:29

Bionic
Reading

Blagdansko vrijeme najpovoljnije je doba godine za kupnju igara. Osim basnoslovnih sniženja koja nudi Steam servis, ponešto za sebe mogu pronaći i ljubitelji nezavisnih igara, i to po principu 'plati koliko možeš'

Na našoj Facebook stranici ovih smo dana gotovo svakodnevno prenosili vijesti o nevjerojatnim sniženjima po kojima ste i najveće hitove poput Battlefielda 3 mogli kupiti za tek 50% njegove pune cijene. Steam pak sve do kraja ove godine svakodnevno mijenja igre na popustu, a kad kažemo na popustu, onda to i mislimo. Radi se o iznosima od 50% pa do 75% zbog čega neke od najvećih hitova u posljednjih nekoliko godina možete dobiti za tek nekoliko eura. U prosincu svake godine zaista nema dovoljno dobrih argumenata protiv kupnje omiljenih naslova, pa makar to niste činili cijele godine zbog (pre)visokih cijena igara.

 

Osim velikih rasprodaja na Steamu, krajem svake godine na svoje dolaze i ljubitelji tzv. 'indie' naslova, i to u sklopu akcija Humble Bundle koja u paketu nudi po nekoliko naslova, po principu 'plati koliko želiš'. Ove godine se u Humble Indie Bundle Packu 4 nalazi čak pet igara: Jamestown, Bit. Trip Runner, Super Meat Boy, Shank i NightSky HD. Ovaj paket dosad je kupilo više od 425 tisuća ljudi, a za ovih pet igara izdvojili su u prosjeku 5,41$. Ako platite tek nešto više od tog iznosa, paket će biti obogaćen za još sedam (!!!) igara: Gratuitous Space Battles, Cave Story+,  Crayon Physics Deluxe, Cogs, VVVVVV, Hammerfight i And Yet It Moves.

 

Prema tome, čak 12 igara možete dobiti za cijenu od oko 30-ak kuna, što je nevjerojatno. Da stvar bude bolja, svi prihodi idu u jednu od dvije dobrotvorne svrhe (koju sami birate pri kupnji) – udruzi Child's Play ili Crvenom križu.