BITKA ZA ŠIBENIK

Kulušić prozvao Vidovića zlostavljačem žena

05.06.2009 u 09:06

Bionic
Reading

Saborska rasprava o izvješću o radu pravobraniteljice za ravnopravnost spolova koja se odvijala u četvrtak navečer u parlamentu poslužila je zastupniku HDZ-a Anti Kulušiću da uoči drugog kruga izbora za gradonačelnika Šibenika javno prozove šefa šibenskog SDP-a Franka Vidovića kao zlostavljača nad ženama, odnosno nad kolegicom na poslu

ZAGREB - 'Slažem se s vašim primjedbama da treba ustati protiv zlostavljanja žena, ali SDP treba najprije počistiti u svojim redovima, a ne staviti na čelo Gradskog odbora SDP-a Šibenika evidentiranog nasilnika i kandidirati ga još na izborima za dogradonačelnika.

Ante Kulušić

Neka mi netko od vas odgovori zašto ste zlostavljača žene predložili kandidata za dogradonačelnika?', pitao je sinoć SDP-ovce šef šibensko kninskog HDZ-a Ante Kulušić.

Kulušić jeprozvao Vidovićaodgovarajući SDP-u, koji je prozivao vladajuću stranku zbog zanemarivanja problema zastupljenosti žena u politici, piše Slobodna Dalmacija.

Dodao je Kulušić i da je SDP u Šibensko-kninskoj županiji kandidirao vrlo malo žena, za razliku od HDZ-a.

Prozvani Franko Vidović, pak tvrdi kako bi Kulušiću bilo bolje da razmisli o svojoj prošlosti nego da njemu pakira neistine.

'Antu Kulušića čuva saborski imunitet pa mu je lako govoriti gluposti. Nemam se razloga braniti jer nikada ništa slično tome nisam napravio. Kulušiću bi bilo bolje da vodi računa o svojim grijesima iz prošlosti. Odlučno demantiram takvu i slične objede koje HDZ plasira o meni. U životu nisam ni mrava zgazio, a kamoli da sam evidentirani nasilnik.

Kulušićeve tvrdnje da nisu smiješne bile bi tragične. Ovo je pokušaj HDZ-a da u završnoj fazi izbora skrene kampanju u sasvim drugom smjeru, a Kulušić je poznat kao osoba koja u svojim nastupima vrlo često ne govori istinu', poručio je Franko Vidović.