NOVI USTROJ HGK

Kukuriku u sukobu oko Vidoševićevog nasljednika

Bionic
Reading

U zadnji čas preustroj Hrvatske gospodarske komore kako ga je osmislila privremena predsjednica Sabina Škrtić, na način da se odvoje liderska i menadžerska pozicija, nije prošao.

Na jučerašnjoj skupštini prijedlog novog statuta koji predviđa uvođenje volonterske predsjedničke funkcije i funkciju izvršnog direktora Komore skinuta je s dnevnog reda, a kako se pokazalo, preustroj nisu blokirale stare strukture lojalne bivšem predsjedniku Komore Nadanu Vidoševiću.

Nesuglasice su, naime, izbile uoči same skupštine na sjednici Upravnog odbora, u kojemu se većina članova otvoreno usprotivila predloženom statutu i volonterizmu u zastupanju interesa gospodarstva, piše Poslovni dnevnik.

Iako to nitko ne želi javno izreći, razmimoilaženje oko novog ustroja posljedica je nesuglasica između glavnih koalicijskih partnera vladajuće garniture. Sabina Škrtić dolazi, naime, iz redova HNS-ovog Ministarstva gospodarstva, dok, nije tajna, pod svoju kapu HGK želi staviti ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras. Vrlo znakovita je i jučerašnja izjava potpredsjednika Vlade, SDP-ovca, Branka Grčića, kako će se 'oko samog vodstva i načina vodstva sigurno još razgovarati'.

Cijeli članak pročitajte ovdje.