JEDNOM MAJKA, DRUGOME MAĆEHA

Kujundžić zatečen jer je liječnička komora različito procijenila ista djela

14.03.2019 u 17:04

Bionic
Reading

Ministar zdravstva Milan Kujundžić reagirao je u četvrtak na priopćenje za medije Povjerenstva za medicinsku etiku i deontologiju Hrvatske liječničke komore te rekao kako je zatečen time što je Hrvatska liječnička komora različito procijenila ista djela, procesuirajući dalje dr. Božu Petrova, a oslobađajući od odgovornosti dr. Željka Jovanovića i dr. Ines Strenju Linić koji su komentirali tragični slučaj smrti mladog čovjeka iz Zaprešića

"Kao ministar zdravstva imao sam zakonsku i moralnu obvezu prijaviti Hrvatskoj liječničkoj komori dr. Božu Petrova, dr. Ines Strenju Linić i dr. Željka Jovanovića jer su komentirali tragični smrtni slučaj, iz dnevno-političkih razloga koristeći smrt mladog čovjeka u Zaprešiću, ne čekajući nalaz o uzroku smrti, unoseći nemir, nesigurnost i strah među hrvatske građane i turiste, pri čemu su blatili sve hrvatske liječnike i djelatnike hitne medicinske pomoći, te nepotrebno i štetno širili nepovjerenje u hrvatski zdravstveni sustav.

Neugodno sam zatečen činjenicom da je Hrvatska liječnička komora različito procijenila ista djela, procesuirajući dalje dr. Petrova, a oslobađajući od odgovornosti dr. Jovanovića i dr. Strenju Linić. S druge strane, mene namjeravaju procesuirati za verbalni delikt, jer sam političkim jezikom odgovorio na politikantstvo navedenih liječnika.

Vjerujem da će nejasni i nedosljedni kriteriji Hrvatske liječničke komore zasigurno potaknuti raspravu među hrvatskim liječnicima i u široj javnosti", istaknuo je ministar Kujundžić u priopćenju.