veliko zadovoljstvo

Kujundžić u Preradovićem stihovima o plaćama medicinskih sestara i štrajku: Ljudskom srcu uvijek nešto treba, zadovoljno ono nikad nije

26.09.2019 u 09:40

Bionic
Reading

Ministar zdravstva Milan Kujundžić ustvrdio je u četvrtak da su u mandatu ove Vlade djelatnicima u zdravstvu plaće povećane za 18 posto

"Danas će to biti na Vladi odlučeno, i kao ministar zdravstva mogu izraziti veliko zadovoljstvo da je u mandatu ove Vlade djelatnicima u zdravstvu povećana plaća 18 posto", izjavio je Kujundžić pred Banskim dvorima uoči Vladine sjednice.

Na novinarsku konstataciju da medicinske sestre i dalje nisu zadovoljne povećanjem plaća pa najavljuju novi štrajk, odgovorio je stihom pjesme Petra Preradovića da "ljudskom srcu uvijek nešto treba, zadovoljno ono nikad nije".

"Za razumjeti je ljude da im je to malo i da očekuju više, no hrvatska je realnost uistinu da više ne možemo, moramo imati novce i za sve drugo, u ovome trenutku to je maksimum koji je ova Vlada mogla dati", kaže Kujundžić.

Najavio je da će se s predstavnicima veledrogerija sastati u ponedjeljak kako bi pokušali dogovoriti rješavanje problema velikih dugova, zbog čega su počele ovrhe pojedinih bolnica.

"Razgovarat ćemo kao i do sada, njih je za razumjeti da traže svoje novce i veliki su iznosi. Do sada smo nalazili rješenja, pa vjerujem da ćemo i ovoga puta", poručio je Kujundžić.