BRAT MINISTRICE NA ČELU HAKOM-A

Plenković: On se cijeli život bavi tim temama; Kujundžić: Svatko je nekome nešto

19.03.2018 u 14:05

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković i ministar zdravstva Milan Kujundžić komentirali su zapošljavanje Tonka Obuljena, brata ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, na mjesto predsjednika Vijeća HAKOM-a.

'To je bio javni natječaj, riječ je o čovjeku koji se cijeli život bavi tim temama', rekao je Plenković, prenosi N1.

Vlada je, podsjetimo, prošloga tjedna imenovala novo Vijeće regulatorne agencije za mrežne djelatnosti HAKOM-a. Odlučili su da će Tonko Obuljen biti novi čelni čovjek Vijeća HAKOM-a. Odluka o imenovanju sastava novog Vijeća donesena je na zatvorenom dijelu 85. sjednice Vlade, koja je naknadno objavljena na Vladinim web-stranicama. Reference Tonka Obuljena su neupitne, diplomirani je inženjer elektrotehnike, koji je karijeru počeo u HRT-u, odnosno Odašiljačima i vezama.

Od 2006. do 2008. bio je ravnatelj HAKOM-a (HAT-a), a od 2009. do 2013. član Vijeća HAKOM-a. Od 2014. do danas zaposlen je u strategiji i razvoju OIV-a.

SDP-ovo prozivanje Vlade za nepotizam zbog toga što je za predsjednika Vijeća HAKOM-a imenovala brata ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, Milan Kujundžić, ministar zdravstva, vidi kao korištenje slučaja u dnevnopolitičke svrhe.

"Ne znam detalje, ali prozivati sad zato što je netko s nekim u Hrvatskoj, svatko je nekome nešto... Mislim da se to koristi u dnevnopolitičke svrhe", ocijenio je.

  • +5
Predsjednički kandidat Milan Kujundžić Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic

Smatra da kvalitetne ljude koji ispunjavaju uvjet ne treba zaustavljati da apliciraju na takva mjesta.