NOVO OTKRIĆE

Ima li kraja? Kujundžić je u imovinskoj kartici napisao da je naslijedio kuću, a jasno je da ju je sagradio

24.01.2020 u 14:31

Bionic
Reading

Problemi s imovinskom karticom za ministra zdravstva Milana Kujundžića niču kao gljive poslije kiše. Ni sat vremena nakon što je na izvanrednoj konferenciji za novinare odbio dati ostavku uz opasku da je riječ o tehničkim, a nikako sadržajnim nedostacima, isplivao je još jedan neistinit navod

Kako piše Telegram, i u novoj, umivenoj verziji imovinske kartice stoji isto kao i u onoj koju je sastavio 2016. godine, kada je dostavio prvu prijavu Povjerenstvu za sukob interesa - da je kuću u Ivanbegovini naslijedio, što nije točno.

Dvoetažnu vilu s velikim bazenom izgradio je sam, tvrdi Telegram, što nedvosmisleno proizlazi iz zemljišnih knjiga u kojima stoji i kako je 2007. za tu nekretninu ishodio građevinsku dozvolu.

O vili su javno govorili i njegovi bližnji pa je tako Globus svojedobno pisao kako je 'Kujundžić izgradio bez premca najljepšu kuću u selu'. Napravio je to na 'mjestu gdje su njegovi roditelji nekoć imali vrt i odakle se kao na dlanu vidi cijeli Imotski'. Izašao je i intimni detalj kako je sačuvao kameni zidić koji je svojim rukama izgradio njegov otac Ante.

  • +2
Kuća Milana Kujundžića u Ivanbegovini Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic

Slobodna Dalmacija je u petak objavila da u zemljišnim knjigama piše da je kuća u Ivanbegovini velika 184 kvadrata, a parcela na kojoj se nalazi, također ministrova, broji 1016 kvadrata. Ministar je u imovinskoj kartici naveo, i što je ostalo i u novoj verziji, da kuća ima ravno 100 kvadrata i nema okućnicu. Kujundžić je i na konferenciji za medije u petak inzistirao na tome da stambeni prostor ima 100 kvadrata te je sve začinio komentarom kao da je važno 'dva kvadrata gore ili dolje'.