STRAVA U ZADRU

Krvoločni psi zaklali maltezericu i ozlijedili vlasnicu

09.03.2009 u 07:30

Bionic
Reading

Dva krvoločna psa, najvjerojatnije doge canario, zaklala su maltezericu Zaru i ozlijedila njenu vlasnicu, 18-godišnju Valentinu Viskov, u nedjelju popodne oko 17 sati

Naime, Valentina je sa svojim prijateljicama šetala kraj Sfinge na Trpimirovoj obali kada im je prišao 55-godišnjak sa svoja dva psa. Krvoločne doge odmah su nanjušile Valentinina psa, te su se počele bjesomučno otimati vlasniku, izvještava Večernji list. Iako ih je on pokušavao zaustaviti, doge su skakale prema djevojci. Valentina Viskov svoju je Zaru čak i zagrnula ispod jakne pokušavajući je skriti, no doge su je bacile na tlo i istrgnule joj Zaru. Nosile su je u zubima sve do plićaka, gdje su je pred njezinim očima rastrgale. Vlasnik doga završio je čak i u moru pokušavajući spasiti Zaru.

Krvoločni psi u naguravanju su ozlijedili i mladu Valentinu Viskov koja je zbog ogrebotina pomoć morala potražiti na Hitnoj pomoći.

Prvi je u pomoć šokiranoj Valentini prišao njezin ujak Davor Bosotina, koji ni nekoliko sati nakon krvoločnog događaja nije mogao doći sebi od užasa.

'Još ne mogu vjerovati što se ovo dogodilo. Pa to je ravno ubojstvu, tako krvoločni psi ne smiju šetati bez brnjice. Čak sam čuo od nekih ljudi da su ti psi strah i trepet u tom kvartu, a vlasnik ih šeće kao da su pudlice. Moja je Valentina bježala je od tih pasa kako bi zaštitila svoju kujicu, a mogla je i ona tako stradati. Što se još treba dogoditi da vlasnici shvate da su im psi opasni. Još samo treba da puste lavove i tigrove da šeću gradom. Postoji opasnost da ovakvi psi zakolju i neko dijete', kazao je za Večernjak Davor Bosotina, ogorčen na vlasnika krvoločnih pasa, ali i na sve one koji svoje pse ne drže na uzicama i koji ih bezbrižno šeću bez brnjica.

O cijelom događaju izviještena je i policija ,koja nam nije mogla reći ništa detaljnije jer je obrada događaja u tijeku.

Tomislav Vrčić, šef Veterinarske stanice u Zadru, kazao je da će tijekom dana znati podrobnije koji su psi i zašto napali i zaklali maltezericu.
Policija je protiv vlasnika pasa podnijela kaznenu prijavu zbog općeopasne radnje te optužni prijedlog zbog držanja životinja bez nadzora.