O NAPETOSTIMA NA KOSOVU

Krstičević: Svakome će se dogoditi Oluja ako se usudi učiniti nažao Hrvatskoj

29.05.2019 u 10:01

Bionic
Reading

Svakome će se dogoditi Oluja tko se usudi napraviti nešto loše protiv Hrvatske, rekao je ministar obrane Damir Krstičević, osvrćući se na napetosti na Kosovu i ističući kako živimo u nestabilnom okruženju

'Naš narod voli Hrvatsku vojsku', rekao je ministar obrane Damir Krstičević za HRT u povodu obilježavanja 28. godišnjice Hrvatske vojske i 10. godišnjice članstva Hrvatske u NATO-u te dodao kako je Hrvatska vojska stvorena u Domovinskom ratu, a nije naslijeđena, kao neke vojske iz drugih država.

Kao krunu Domovinskog rata istaknuo je akcije Bljesak i Oluju.

Nabrojao je što je sve hrvatska Vlada učinila za vojsku: 'Od povećanja proračuna do boljeg standarda naših vojnika, dočasnika i časnika.'

Napomenuo je da je fokus ove Vlade bio u dizanju 'obrambenog proračuna' jer je on proteklih sedam godina bio u padu.

'Vratili smo ljudima materijalna prava koja su im bila oduzeta. Dali smo im određene naknade - dodatak na stražu, dežurstvo...', objasnio je ministar.

'Mislim da smo zajedno obnovili Hrvatsku vojsku, vratili smo joj sjaj iz Domovinskog rata, vratili smo dostojanstvo hrvatskim vojnicima i mislim da smo jamac mira i sigurnosti u Republici Hrvatskoj te da smo spremni odgovoriti na sve sigurnosne izazove', poručio je Krstičević.

Osvrćući se na jučerašnje napetosti na sjeveru Kosova, rekao je kako je jasno da živimo u nestabilnom okruženju. Istaknuo je kako je stoga 'naša zadaća' razvoj te modernizacija Hrvatske vojske.

'Vidim da neki spominju Oluju. Svakome će se dogoditi Oluja tko se usudi napraviti nešto loše protiv Hrvatske. Prema tome, snažni smo, jaki i spremni odgovoriti na sve izazove', poručio je Krstičević.