izbori_tportal copy-08

LOKALNI IZBORI

Krstičević: Split se ne može voditi iz kafića i restorana

  • An. S./Hina
  • Zadnja izmjena 11.05.2017 18:56
  • Objavljeno 11.05.2017 u 18:56
Bionic
Reading

Ministar obrane Damir Krstičević u četvrtak se u Splitu sastao s predstavnicima braniteljskih udruga, a nazočili su i HDZ-ovi kandidati za splitskog gradonačelnika Andro Krstulović Opara i župana splitsko-dalmatinskog Blaženko Boban, kojima je Krstičević dao potporu.

Krstičević je tom prigodom ustvrdio kako Grad Split ne može voditi "netko tko ne dolazi na posao ili netko tko Grad vodi iz restorana ili kafića."

"Prvi dolazim na posao, zadnji odlazim i samo takvim pristupom možemo uspješno voditi sustav. Tako sam vodio 4. gardijsku brigadu i tako vodim Ministarstvo obrane," poručio je Krstičević.

Dodao je kako je ponosan što se na HDZ-ovim izbornim listama za predstojeće lokalne izbore nalaze i ugledni predstavnici braniteljske populacije, rekavši kako su HDZ-ovi kandidati jamac da će Split s njima uspjeti ostvariti napredak.

Andro Krstulović Opara je naglasio kako mu je čast biti među hrvatskim braniteljima koji su bili spremni dati svoje živote za Domovinu.

"Vi ste posao započeli stvaranjem domovine, a mi ga zajedno s vama moramo dovršiti i stvoriti Domovinu blagostanja," istaknuo je Krstulović Opara.

Rekao je kako su na njegovoj izbornoj listu zastupljeni sposobni iskusni i mladi ljudi među kojima ima i više branitelja.

 "S vama ići u ovu bitku (na izbore) je privilegija i čast, ali i velika odgovornost," poručio je Krstulović Opara.

Jedan do HDZ-ovih kandidata na izbornoj listi za splitsko Gradsko vijeće, koju predvodi Krstulović Opara, je i predsjednik Udruge veterana 4. Gardijske brigade Božo Zadro. On je istaknuo kako će se kao član splitskog Gradskog vijeća, bude li izabran na tu dužnost, zauzimati za rješavanje poteškoća branitelja.

"Posebice ću se zauzimati za aktiviranje programa preventivnih liječničkih pregleda za hrvatske branitelje u suradnji s KBC-om Split i Vladom RH," najavio je Zadro. Također je rekao kako je planirano da će buduća splitska Gradska uprava, na čelu s gradonačelnikom Krstulovićem Oparom odrediti posebnog predstavnika koji će biti "spona između branitelja i institucija".

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal