KRIZA SE NASTAVLJA

Krstičević: Ostajem pri ostavci! Ne dozvoljavam napade na vojsku

19.07.2017 u 19:24

Bionic
Reading

Ministar obrane Damir Krstičević izgleda kako ipak ostaje pri svojoj odluci o ostavci. Poručio je kako on ima vojničku čast i ne dozvoljava da itko govori protiv oružanih snaga

'Ja ostajem pri odluci o ostavci na mjesto ministra obrane. Imam vojničku čast i ne dozvoljavam da itko govori protiv vojske koja je sjajno odradila svoj dio posla na obrani Dalmacije od požara. Vojnici su napravili upravo ono što se od njih tražilo i zbog čega su pozvani', rekao je Krstičević za Jutarnji list.

U srijedu je na izravan upit novinara je li on još uvijek ministar odgovorio kako još uvijek traju razgovori između njega i premijera Andreja Plenkovića.

'Ja sam ministar obrane dok me Hrvatski sabor ne razriješi. Ja i premijer razgovaramo i kroz razgovor između mene i premijera hrvatska javnost će biti na vrijeme upoznata', izjavio je Krstičević.

Podjestimo, ministar je podnio ostavku nakon kritike predsjednice Kolinde Grabar Kitarović koja smatra kako se vojska morala prije uključiti u gašenje požara u okolici Splita.