SLAVONSKI BROD

Krivotvorenim kovanicama eura plaćao cestarinu

22.01.2010 u 13:28

Bionic
Reading

Nepoznati počinitelj je pet puta tijekom siječnja na naplatnim kućicama u Slavonskom Brodu cestarinu platio krivotvorenim eurima. Kovanice su potom završile u dnevnom utršku Hrvatskih autocesta, a potom u poslovnici PBZ-a u Slavonskom Brodu

Prilikom komisijskog prebrojavanja vrijednosne pošiljke poslovnice PBZ-a iz Slavonskog Broda izdvojeno je pet kovanih novčanica, u apoenima od dva eura, koje su se službenicima učinile sumnjivima. Policijski službenici utvrdili su potom da su sumnjive kovanice uplaćene pri naplati cestarine od strane nepoznate osobe ili više njih, i to u pet navrata tijekom mjeseca siječnja.

Sporne kovanice potom su poslane na analizu u Hrvatsku narodnu banku iz koje je ovih dana PU Brodsko-posavskoj stiglo izvješće o izvršenom vještačenju, kojim je utvrđeno da su sumnjive kovanice doista krivotvorene te da se radi o dobrom tipu krivotvorine. Nastavlja se rad policijskih službenika u cilju pronalaska nepoznate osobe ili više njih, koja je krivotvorene kovanice stavila u optjecaj. Slijedi i izvješće nadležnom općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.