skup na korzu

Plenković u Slavonskom Brodu: U 5. izbornoj jedinici uzimamo najmanje osam mandata

09.04.2024 u 23:32

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković predstavio je u utorak u Slavonskom Brodu listu kandidata za 5. izbornu jedinicu ustvrdivši da će HDZ tamo osvojiti najmanje osam mandata.

Podsjetio je građane na uspješne projekte vezane uz to područje, kao što je projekt Slavonija, Baranja i Srijem te da je Vlada u proteklih osam godina uložila više od tri milijarde eura u projekte u ovom dijelu Hrvatske i na taj način pomogla hrvatskoj poljoprivredi, gospodarstvu, malim i srednjim poduzetnicima, uz ulaganje u obrazovanje, zdravstvo i školstvo.

"U našem mandatu Slavonski Brod je postao sveučilišni grad, a nastavit će se razvijati i biti veliki obrazovni centar Slavonije i Hrvatske. U tvrtki Đuro Đaković uspješno je proveden proces restrukturiranja, a upravo u ĐĐ Specijalnim vozilima u tijeku je remont i uskoro će u funkciji biti borbena oklopna vozila Bradley, zahvaljujući čemu će Hrvatska vojska biti još jača. Potičemo i riječni promet itekako bitan za gospodarski razvoj - izgradili smo luku i siguran sam da ćemo unapređenjem plovnoga puta Save pridonijeti razvoju Slavonskog Broda", rekao je Plenković.

  • +5
Andrej Plenković na skupu HDZ-a u Slavonskom Brodu Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

Dotaknuo se i izazovnih razdoblja od covid krize do potresa, kazavši kako je Vlada spremno reagirala, te istaknuo kako je i u tom izazovnom razdoblju došlo do povećanja plaća, mirovina i sustavnog rada na napretku demografske politike, koja je jedan od najvažnijih faktora razvoja Hrvatske.

Plenković je žustro komentirao  "ustavnu sabotažu i podvalu koju radi predsjednik Zoran Milanović", što je čisto kršenje Ustava i temeljnih načela ustavnog poretka, od toga da se angažirao za jednu političku stranku i minirao demokratski proces izbora, do srijede kao neradnog dana, što uzrokuje 300 milijuna eura direktne ekonomske štete.

To je maltretiranje Hrvatske u organizacijskom smislu, tradicijskom te političko miješanje u kampanju, tvrdi Plenković i poručuje da HDZ i koalicijski partneri imaju iskustvo, znanje, program, ljude, rezultat i viziju kako se nositi s izazovima te učiniti Hrvatsku gospodarski otpornijom i socijalno uključivijom.

'Pitanje je kojim putem Hrvatska nadalje treba krenuti, balkanskom krčmom, kroz ove rijeke destrukcije, ili će hrvatski narod ove 5. izborne jedinice reći da dajemo svoje povjerenje treći puta čovjeku koji nas predstavlja na najbolji mogući način, u Hrvatskoj, Europi i svijetu, Andreju Plenkoviću', kazao je nositelj liste za 5. izbornu jedinicu Marin Piletić.