popucali prozori

Krhotine ruskog projektila pale u moldavsko selo

31.10.2022 u 13:46

Bionic
Reading

Krhotine projektila pale su na selo Naslavcea na sjeveru Moldavije u ponedjeljak ujutro nakon što je ukrajinska zračna obrana presrela ruske rakete, objavilo je moldavsko ministarstvo unutarnjih poslova

Nema informacija ima li ozlijeđenih, no prozori na nekoliko stambenih zgrada su razbijeni u selu na granici s Ukrajinom, priopćilo je ministarstvo.

Ruski napad ciljao je ukrajinsku branu na rijeci Dnjestru koja protječe kroz Ukrajinu i Moldaviju, tvitao je ministar vanjskih poslova Nicu Popescu.

"Napadi na infrastrukturu i njihove posljedice mogli bi cijelu regiju staviti pod rizik od poplava", rekao je, osuđujući rusku agresiju protiv Ukrajine "najsnažnije moguće".

Rusija je ispalila desetke projektila na Ukrajinu u ponedjeljak, ciljajući energetske objekte, izazvavši nestanak električne energije i dokinuvši opskrbu vodom u nekim dijelovima zemlje, rekli su ukrajinski dužnosnici.

Moldavsko ministarstvo obrane izvijestilo je da njihovi radari nisu zapazili nikakve ilegalne letove u svome zračnom prostoru.