KRAJ SURADNJE

Krešimir Macan više neće savjetovati Plenkovića, razriješen na osobni zahtjev

19.07.2018 u 15:16

Bionic
Reading

Krešimir Macan razriješen je dužnosti posebnog savjetnika predsjednika Vlade današnjom odlukom premijera Andreja Plenkovića

Krešimir Macan na osobni je zahtjev razriješen dužnosti posebnog savjetnika predsjednika Vlade za strateško komuniciranje, priopćeno je iz Vlade.

Macan je Plenkovića savjetovao od 1. siječnja ove godine. Nije bio službeno zaposlen na Markovom trgu, već je radio kao vanjski suradnik uz mjesečni neto honorar od 9000 kuna.

Već duže vremena se priča o Macanovom mogućem odlasku iz Banskih dvora, a samo dan prije obavijesti o prekidu suradnje prethodilo je njegovo priopćenje u kojem je tvrdio da je pogrešno interpretiran njegov angažman na društvenim mrežama.

I Krešimir Macan je podlegao navijačkoj euforiji Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

'Tijekom današnjeg dana na osobnom profilu na Twitteru (što je i naglašeno u opisu profila upravo da bi se izbjegle krive interpretacije) ironično sam prokomentirao jedan status na Twitteru, čiji nisam autor. Zbog manipulacije tim mojim komentarom, iz kojeg se sada pokušava konstruirati da sam ja osobno prozivao izbornika ili igrače hrvatske reprezentacije zbog bilo čega u vezi dočeka, molim vas da konstatiramo nekoliko činjenica: osobno na bilo koji način nisam prozivao ni izbornika ni igrače, dapače izrazio sam zadovoljstvo da je doček Vatrenih i naroda bio spektakularan i bez incidenata te da je takva slika Hrvatske otišla u svijet', napisao je Macan, dodavši da je izrazio i zadovoljstvo time da zbog mudrosti svih nazočnih na proslavi nije prošla nikakva politizacija dočeka, već da je u svijet otišla veličanstvena slika slavlja i zajedništva.

Istaknuo je i da mu je žao da oni koji pokušavaju manipulirati dočekom u političke svrhe to nastavljaju i nakon što ih je doček zajedništva demantirao. 'Svi izneseni stavovi, kao što sam i napisao ranije, moji su osobni i nemaju nikakve veze s funkcijom na koju sam imenovan u Vladi Republike Hrvatske', naveo je Macan.

Sporan je bio odgovor na post novinara švedskog radija Tončija Percana koji je veličanstveni doček nogometnim reprezentativcima okvalificirao kao meki ustaški državni udar zato što je u njemu sudjelovao i pjevač Marko Perković Thompson, pri tome tagiravši Macana. 'Koji nije uspio', odgovorio mu je Macan i potom se našavši na meti nezadovoljnih korisnika Twittera.