hod za život

Marš za zabranu pobačaja: Povorku zaustavile protuprosvjednice, intervenirala policija

20.05.2023 u 10:47

Bionic
Reading

U Zagrebu je održan Hod za život pod sloganom 'Ne zaustavljaj otkucaje moga srca, samo daj mi ljubav'. Prema procjeni novinara okupilo se od dvije i pol do tri tisuće ljudi. Povorka je počela od Trga Republike Hrvatske, a hod je završio na Ribnjaku gdje se održava završni program

Povorku su na Ilici netom prije dolaska na Trg bana Jelačića zaustavile protuprosvjednice koji su sjele na cestu. Radi se o aktivisticama koje smatraju kako žena nije samo stroj za rađanje.

  • +2
Protuprosvjednice blokirale Hod za život Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Izvršna direktorica udruge 'U ime obitelji' Željka Markić uoči početka Hoda prozvala je zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića zbog toga što organizatorima Hoda za život drugu godinu zaredom nije odobren zahtjev da na gradskim trgovima postave svoje zastave.

Hod za život u centru Zagreba i protuprosvjed Izvor: Cropix / Autor: Vanesa Pandžić

'Bitno nam je da mi kao građani imamo pravo u ovom gradu sudjelovati u manifestacijama kao i svi drugi. Želimo da Hrvatska postane društvo koje će poštivati život, majke očeve obitelji. Mi smo ovdje u ime svih žena. Sve žene se prvo trebaju roditi, a onda se boriti za ljudska prava. Što je sa svim onim ženama koje se ne uspiju roditi? Stalo nam je do svih žena i nadam se da će nas i one druge čuti te promijeniti svoje mišljenje', kazala je.

  • +10
Protuprosvjednice zaustavile povorku Hod za život Izvor: Cropix / Autor: Vanesa Pandzic

U izjavi za HRT poručila je kako je Hod za život uspio te kako se nada da će njihove poruke uspjeti doći do svih.

Osim u Zagrebu, ovogodišnji Hod za život će se tijekom svibnja i lipnja održati u još 11 gradova. Ove subote Hod za život održava se i u Vinkovcima.

  • +11
Hod za život Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL