PANIKA U MOSKVI

Kremlj zbog koronavirusa poručio novinarima da ne prilaze Putinu

13.03.2020 u 14:33

Bionic
Reading

Kremlj je poručio u petak novinarima koji prate predsjednika Vladimira Putina da ne dolaze na službena događanja ako se dobro ne osjećaju radi mjere opreza kako bi se zaštitilo osoblje predsjedničke administracije od koronavirusa.

Kremlj je poslao tu molbu dan nakon što je Duma, donji dom ruskog parlamenta, priopćila da će dezinficirati svoje prostorije pošto je jedan zastupnik ignorirao karantenu zbog koronavirusa i dolazio na sjednice, uključujući i onu na kojoj je Putin održao obraćanje.

Moskva je priopćila da su službeno zabilježena 34 slučaja zaraženih koronavirusom te da nitko nije umro. Dio liječnika doveo je u pitanje tu brojku s obzirom na neujednačeno testiranje u zemlji.

"Želim se obratiti svim članovima poola u Kremlju i svim novinarima i urednicima... koji prate aktivnosti predsjednika u Kremlju", rekao je Dmitrij Peskov, Putinov glasnogovornik.

"Budite posebice oprezni glede bilo kakvih znakova koronavirusa. Ako se ne osjećate dobro, molim vas da ne dolazite u Kremlj, da ne sudjelujete u novinarskom radu u Kremlju."

Peskov je odbio reći je li se Putin testirao na koronavirus.

Također je kazao da predsjednik nije imao nikakav kontakt sa zastupnikom u Dumi koji je ignorirao karantenu.