SKUPŠTINSKI GAF

Kregar se ispričao GONG-u za imenovanje Vanje Škorić

01.11.2012 u 20:12

Bionic
Reading

GONG je objavio kako je primio i prihvatio ispriku Josipa Kregara, člana Gradske skupštine Grada Zagreba, vezanu uz postupak imenovanja Vanje Škorić u Povjerenstvo za izradu, provedbu i praćenje programa za suzbijanje korupcije za Grad Zagreb

'Nakon jučerašnjeg otvorenog pisma primili smo ispriku Josipa Kregara, člana Gradske skupštine Grada Zagreba, vezanu uz postupak imenovanja Vanje Škorić u Povjerenstvo za izradu, provedbu i praćenje programa za suzbijanje korupcije za Grad Zagreb.

Naime, zaboravili su je kontaktirati da je predložena, a zatim i imenovana u Povjerenstvo. Isprika je prihvaćena u nadi da će se antikorupcijskoj politici u Gradu Zagrebu ipak pristupiti ozbiljnije", izvijestio je danas GONG.

GONG je jučer na svojoj internetskoj stranici, uz ostalo, objavio kako su sa službenih internetskih stranica Grada Zagreba doznali da je u navedeno Povjerenstvo, na prijedlog Odbora za izbor i imenovanja Gradske skupštine Grada Zagreba, na sjednici održanoj 25. listopada 2012. imenovana i izvjesna Vanja Škorić te da žele istaknuti kako nitko iz nadležnih tijela Skupštine ili Grada nije nikada kontaktirao gđu. Škorić iz GONG-a vezano za sudjelovanje u radu Povjerenstva ili imenovanje članova.

Cijelu situaciju vješto je iskoristio gradonačelnik Milan Bandić koji na novinarski upit da prokomentira skupštinski gaf kazao: Ako smo čekali dvije i pol godine da formiraju povjerenstvo, onda nemojte se iznenaditi da su to šlampavo napravili i nisu kontaktirali ljude'.

Dodao je kako je povjerenstvo formirano nakon što ga je on inicirao prije dvije i pol godine te je Gradska skupština donijela tu odluku na njegov prijedlog.

'Trebalo im je dvije i pol godine da to imenuju, a sada će im trebati vjerojatno tri mjeseca da nazovu ljude koje su imenovali. Neodgovorno, neozbiljno', izjavio je Bandić.