PREDIZBORNA PODMETANJA

Kregar najavio tužbu protiv Grada

08.05.2009 u 14:17

Bionic
Reading

'Zagrebačko gradsko poglavarstvo mi sabotira kampanju. Postao sam opasan konkurent, meta i smetnja mogućem dogovoru HDZ-a i SDP-a', kazao je nezavisni kandidat za gradonačelnika Josip Kregar, razočaran time što neće moći imati predizborni skup na Jelačić placu, zbog čega je najavio i tužbu

Kregar je optužio gradonačelnika Bandića da je zloupotrijebio svoju funkciju te da je prekršio obećanje prema kojem su svi kandidati trebali imati jednak tretman pri korištenju Trga bana Jelačića za svoj skup.

'Čak je i gradsko izborno povjerenstvo zaključilo da smo dovedeni u neravnopravan položaj. Na sastanku u Poglavarstvu bilo je dogovoreno da se zahtjevi za korištenje pozornice počinju podnositi nakon 30. travnja, a prvenstvo izbora je trebao imati onaj tko se prvi javi.

Sapun 'Djela govore' Kregar je namjenio gradonačelniku Milanu Bandiću

Međutim, ispalo je da su prednost dobili oni koji su se javili prije tog datuma. Nama punih sedam dana nije odgovoreno na zahtjev. Skup ćemo ipak održati, ali 13. svibnja na Cvjetnom trgu, gdje moramo platiti binu', istaknuo je Kregar.

Tako su Trg na korištenje dobili Tatjana Holjevac, Petar Kljenak (HSP), Zlatko Klarić (ASH) i Milan Bandić (SDP), dok bi dan prije predizborne šutnje svoj skup trebao održati nezavisni Stipe Tojčić.

'Vrlo je neobična činjenica da HDZ nema skup na Trgu, ali ne nalazi razloga za prigovor', kazao je Kregar i dodao da razmatra tužbu za nadoknadu štete jer je doveden u neravnopravan položaj i sada mora plaćati binu na Cvjetnom, koju je mogao imati besplatno dvjestotinjak metara dalje.

'Ne želimo novac poreznih obveznika, nego onih koji su omogućili da se sve ovo dogodi', zaključio je Kregar.

U Gradu, pak, Kregarove tvrdnje odbacuju i tvrde da su postupili prema propisima, jer nigdje nije definirano kada se mogu početi predavati zahtjevi za korištenje bine na Trgu.