PAR UGODNIJIH DANA

Kratko osvježenje, od srijede opet vruće

15.06.2015 u 09:05

Bionic
Reading

U Hrvatskoj, osobito u kopnenim krajevima, do sredine srijede prevladavat će promjenjivo vrijeme s mjestimičnim kišama i nešto nižim temperaturama od onih proteklih dana koje su na mnogim postajama bile među najvišima otkad je mjerenja. Od srijede do vikenda ponovno će posvuda biti sve više sunca i sve toplije

U ponedjeljak će vrijeme biti vrlo promjenjivo i malo svježije nego proteklih dana. Veći dio dana bit će djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom, ali i dalje nestabilno pa su posvuda mogući povremeni pljuskovi s grmljavinom. Vjetar u unutrašnjosti bit će slab do umjeren, većinom jugozapadni, a na Jadranu će umjereno i jako jugo slabiti tijekom dana i većinom okretati na jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 15 do 20, a na Jadranu od 22 do 25°C. Najviša dnevna temperatura u cijeloj zemlji kretat će se od 25 do 30°C.

Promjenjivo i nestabilno vrijeme zadržat će se i u utorak. Bit će većinom umjereno do pretežno oblačno, s dužim sunčanim razdobljima samo u Dalmaciji. Povremeno će biti kiše i pljuskova s grmljavinom i to uglavnom u unutrašnjosti zemlje. U unutrašnjosti će zapuhati slab, u gorju i umjeren sjeverac, na sjevernom Jadranu umjerena bura, a u Dalmaciji slab sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 14 do 18, a na Jadranu od 21 do 24°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 23 do 26, a na Jadranu od 26 do 29°C.

U srijedu još u prvom dijelu dana može biti mjestimične slabe kiše i pokojeg pljuska s grmljavinom, a zatim očekujemo razvedravanje u cijeloj zemlji. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeverac, a na Jadranu umjerena, mjestimice i jaka bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 14 do 18, a na Jadranu od 19 do 23°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 23 do 26, a na Jadranu od 26 do 29°C.

U četvrtak i petak prevladavat će sunčano i ponovno malo toplije vrijeme s najvišim dnevnim temperaturama oko 28 u unutrašnjosti i 30 na Jadranu.