FAVORITI UPRAVE

Kovačević i Kumbrija kandidati za glavne urednike na HRT-u

15.11.2011 u 20:30

Bionic
Reading

Uprava HRT-a predložit će Programskom vijeću na izglasavanje Brunu Kovačevića za glavnog urednika HTV-a, a Vladimira Kumbriju za glavnog urednika Hrvatskog radija

Prije nego što ovi prijedlozi stignu pred Programsko vijeće gdje potporu trebaju dobiti šest od 11 članova Vijeća, najprije će morati dobiti povjerenje kreativnog osoblja HRT-a.

Osoblje će se izjašnjavati 21. i 22. studenog, a da bi izjašnjavanje o povjerenju bilo pravovaljano, morat će se izjasniti polovica kreativnog osoblja koje čini 769 HTV-ovaca i 349 zaposlenika Hrvatskog radija. Od toga će Kovačeviću i Kumbriji potporu morati dati minimalno 30 posto kolega.

Vijeće će palac gore ili dolje kandidatima dati na sjednici koja je zakazana za 24. studenog.

Podsjetimo, na natječaj za glavnog urednika HTV-a pristiglo je devet prijava, dok je za radio bilo zainteresirano petero ljudi.

Bruno Kovačević dugogodišnji je sportski novinar na Prisavlju, a trenutno obnaša funkciju urednika sportskog programa. Vladimir Kumbrija, poput Kovačevića, svoj radni vijek proveo ne na HRT-u. Trenutno je na poziciji v. d. urednika informativnog programa Hrvatskog radija.