REHABILITACIJA NA POMOLU

Kotromanović vraća na posao Dunju Gotovinu?

gotovina dunja

gotovina dunja

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX /

Novi ministar obrane Ante Kotromanović mogao bi na posao vratiti Dunju Zloić Gotovinu, suprugu Ante Gotovine i nekadašnju šeficu kabineta Gojka Šuška. Jutarnji list donosi Kotromanovićevu izjavu da je Dunja Gotovina izgubila posao jer je 'bila žrtva politike i kolateralna žrtva jer je supruga Ante Gotovine'

Jutarnji list podsjeća kako Dunja Gotovina, supruga umirovljenog generala Ante Gotovine, više od pet godina čeka povratak na posao u Ministarstvo obrane.

Naime, Upravni sud je 2006. godine MORH-u naredio da je mora vratiti na posao, ali se to do danas nije dogodilo. Bivši ministar Berislav Rončević umirovio ju je 2004. godine u činu pukovnice uz objašnjenje da je neperspektivna časnica.

Dunja Gotovina se žalila zbog nezakonitog otkaza i dobila spor koji nikad nije ispoštovan, piše Jutarnji list. Državno odvjetništvo, koje zastupa MORH, i dalje inzistira na nagodbi i Dunji Gotovini nudi naknadu za neisplaćene plaće, a ona traži povratak na posao. U DORH-u tvrde kako su početkom prošlog mjeseca odaslali prijedlog novčane nagodbe, ali da na njega još nisu dobili odgovor.

Od odluke Upravnog suda o povratku Dunje Gotovine na posao izmijenila su se tri ministra obrane i nijedan nije proveo odluku suda. Kotromanović je odlučan provesti odluku suda o vraćanju Dunje Gotovine na posao.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi