NA RUBU ZNANOSTI

Predsjednik Kosova umro je prije 12 godina, ali je i dalje živ!?

24.03.2017 u 14:39

Bionic
Reading

Visoki dužnosnik Demokratskog saveza Kosova Hazir Borovci ovih je dana sa stranačkim kolegama posjetio grob osnivača te stranke Ibrahima Rugove, prilikom čega ga je 'informirao o određenim pitanjima' te je članovima stranke poručio kako je 'predsjednik bio sretan'

Da je 'pokojni predsjednik DSK zadovoljan Borovcijevim izlaganjem', članovi stranke doznali su na sjednici prištinskog ogranka stranke, navode kosovski mediji, a prenosi RTS.

'Informirali smo predsjednika Rugovu o 27. godišnjici prištinskog odbora. Predsjednik nas je pitao kako stoje stvari. Informirali smo ga o određenim pitanjima', rekao je Borovci.

'Predsjednik je bio vrlo sretan… Rekao nam je da ne prekidamo dobre odnose s Amerikancima', rekao je Borovci, čije je izlaganje bilo propraćeno burnim pljeskom članova DSK.

Politiku Ibrahima Rugove obilježila je strpljivost i zagovaranje mirnog otpora Miloševićevoj vlasti, što mu je donijelo nadimak 'kosovski Gandhi'. Umro je u Prištini početkom 2006. dok je bio na dužnosti predsjednika Kosova.