PRODUŽENA SEZONA

Kosor zbog turizma razmišlja o odgodi početka škole

jadranka kosor brač

jadranka kosor brač

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Jadran Babić

Svakako ću razmisliti o mogućnosti da se početak ovogodišnje školske godine u rujnu pomakne za tjedan dana, a o tome ću razgovarati odmah nakon povratka u Zagreb s nadležnim ministarstvom da vidimo što se tu može učiniti, rekla je premijerka Jadranka Kosor

'Moje je mišljenje da uvijek treba slušati ljude s terena i iz turističke prakse, a ovo što sam čula i vidjela vezano uz turistički promet na Jadranu potkrepljuje inicijative da se prolongira početak školske godine. Ako nam je turizam iznimno važna grana gospodarstva, a za ovu Vladu on to jest, onda se moramo oslanjati na tu granu i pomoći turizmu na sve načine da bude još uspješniji', rekla je predsjednica Vlade RH za Slobodnu Dalmaciju odgovarajući na pitanje smatra li da se na Jadranu početak školske godine treba prilagoditi činjenici da se tu odmara još uvijek gotovo 700.000 turista.

Inicijativa da odgodi početak školske godine Kosor je već stigla s Hvara, uz obrazloženje da mnogi mladi koji još idu u školu rade sezonske turističke poslove koje naprasno prekidaju zbog početka školske godine.

Premijerka Kosor u petak je u Biogradu na Moru predsjedala sjednicom Povjerenstva Vlade za koordinaciju i praćenje aktivnosti za turističku 2009. godinu, a na sjednici su bili ministar turizma Damir Bajs, Niko Bulić, direktor HTZ-a, državni tajnik za turizam Branko Grgić i drugi.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi