JAČANJE GOSPODARSKE SURADNJE

Kosor se sastala sa šefom talijanskog parlamenta

21.09.2010 u 19:49

Bionic
Reading

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sastala se u utorak u Zagrebu s predsjednikom donjeg doma Parlamenta Talijanske Republike Gianfrancom Finijem, priopćeno je iz vladinog ureda za odnose s javnošću

Sugovornici su, po priopćenju, izrazili zadovoljstvo bilateralnim odnosima između dviju zemalja, uz obostrano isticanje potrebe za jačanjem gospodarske suradnje.

Posebno su istaknuli primjere uspješne suradnje talijanskih i hrvatskih tvrtki te se u tom kontekstu premijerka Kosor osvrnula i na nedavno ostvaren projekt tvornice u Križevcima, vrijednosti 4,5 milijuna eura te na pozitivan primjer tvornice za proizvodnju umjetnih gnojiva u Vukovaru.

Kosor je zahvalila na potpori talijanske države i naroda na europskom putu Hrvatske, naglasivši kako je potpora sad najvažnija jer je zemlja u završnici pregovora, stoji u priopćenju.

Fini je izrazio podršku talijanskog Zastupničkog doma hrvatskoj vladi u ostvarenju punopravnog članstva RH u EU i dodao da je hrvatsko članstvo u interesu cijele Europske unije. Kazao je da će talijanski parlament zasigurno među prvima ratificirati Sporazum o pristupanju Hrvatske EU, kaže se u priopćenju.