DARIVANJE NOVOROĐENČADI

Kosor: Pravobraniteljica za djecu demantirala svoje navode

02.01.2009 u 14:24

Bionic
Reading

Pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić ministrici Jadranki Kosor je kazala da nije rekla da se veseli kad bilo koje dijete dobije dar države od sedam tisuća kuna, ali da je njezino stajalište da bi sva djeca trebala biti jednaka bez obzira kada se rode

Na dodjeli donacije HDZ-a od 50 tisuća kuna Zakladi Ane Rukavine Kosor kao zamjenica predsjednika Hrvatske demokratske zajednice, je na novinarski upit odgovorila da je telefonski razgovarala s pravobraniteljicom te da joj je ona opovrgnula tu izjavu.

'Darivanjem djece sa sedam tisuća kuna rođene u prvom satu Nove godine htjeli smo, kao simbolična gesta, dati poruku i upozoriti na problem s kojim je Hrvatska suočena i na sva nastojanja Vlade da se demografska slika Hrvatske popravi', istaknula je Kosor.

Ako je istina to što neke novine pišu, žao mi je da pravobraniteljica nije spomenula, recimo, sve novosti koje donosi novi Zakon o rodiljnim i roditeljskim potporama koji je jučer stupio na snagu, dodala je.

Istaknula je da se, među svim novinama koje donosi taj zakon, prvi put izjednačavaju sve majke i bez obzira na to jesu li zaposlene ili prijavljene na Zavodu za zapošljavanje imaju rodiljnu ili roditeljsku potporu.