AUTOGRAM NA JELOVNIKU

Kosor pozvala Obamu u Hrvatsku

09.04.2010 u 07:35

Bionic
Reading

Premijerka Jadranka Kosor večerala je sinoć u Pragu s američkim predsjednikom Barackom Obamom, a nakon susreta, vidno zadovoljna, izjavila je da je večera bila iznimno ugodna za sjećanje te da je 'za memoare' od predsjednika Obame dobila autogram na jelovniku. Američkog predsjednika pozvala je da posjeti Hrvatsku, javlja Večernji list

'Bio je to opušten susret, jedna večera prijatelja. Imala sam čast sjediti za stolom sa svojim kolegama i govoriti o svim relevantnim temama kao ravnopravna i ponosna članica NATO saveza', izjavila je nakon večere s američkim predsjednikom Barackom Obamom i još 10 predsjednika i premijera zemalja središnje i istočne Europe hrvatska premijerka Jadranka Kosor. U središtu pozornosti večere u Pragu bila je sigurnost i budućnost.

'A što se tiče tema koje sam ja otvorila, svakako je potpora Hrvatske, članice NATO-a, a uskoro i članice EU, zemljama jugoistočne Europe, a posebno sam govorila o potpori BiH. Rekla sam da bi bilo dobro da BiH dobije što skorije svoju NATO perspektivu, da MAP ne može biti nagrada, već skup obveza za BiH', kazala je Kosor te istaknula da su kolege, koje predstavljaju i Europsku uniju isticali i to da žele što je moguće prije Hrvatsku u EU.

Kosor je spomenula, piše Večernjak, i da je s Borutom Pahorom riješila 'jedan problem koji je bio aktualan i na stolu, ali neriješen 18 godina' te da je Obama pokazao da zna za to i da to s velikim odobravanjem podupire.
'Pozvala sam predsjednika Obamu da posjeti Hrvatsku. Rekla sam mu da imamo najljepše more. Nasmijao se s velikim odobravanjem. A predsjednik Obama spomenuo je Chicago i veliki broj Hrvata koji tamo žive, pa je rekao da bi bilo dobro da dođem u Chicago. Nije rekao da će doći, ali vidjelo se da zna ponešto o našoj obali. Uistinu, jedna lijepa večer. Ja sam zamolila na kraju, na onom jelovniku, što je bilo priloženo svakome od nas, za jedan potpis. To je za memoare', otkrila je Kosor novinarima u Pragu.