PREMIJERKA U OBLACIMA

Kosor: Odnosi s Vatikanom doista su odlični

09.09.2011 u 13:32

Bionic
Reading

'Hrvatska je pravna država, pa će Vlada, DORH i sve neovisne institucije štititi interese države. Odnosi Hrvatske s Vatikanom doista su odlični i još uvijek smo ispunjeni posebnim osjećajima radosti i ohrabrenja nakon dolaska Svetog Oca u Hrvatsku. Tako će biti i dalje', kazala je u Vukovaru premijerka Jadranka Kosor komentirajući najnovije komplikacije u slučaju Dajla nastale uslijed tužbe Vatikana protiv Hrvatske

Predsjednica Vlade u Vukovaru, odnosno četvrti Borovo naselje, označila je početak radova na izgradnji novog plivališta za koji će iz državnog proračuna biti osigurano 51,2 milijuna kuna. Rok za dovršetak radova iznosi dvije godine.

Posjet Vukovaru bio je i prilika da premijerka Kosor odgovori na neka aktualna pitanja, pa je osim 'slučaja Dajla' za koji je, nakon tužbe Vatikana Upravnom sudu Hrvatske, rekla kako će institucije pravne države štiti interese Hrvatske, prokomentirala i nesuglasice s predsjednikom Josipovićem.

'Poslala sam dva-tri pisma predsjedniku Josipoviću u kojima ga molim da počnemo razgovore oko imenovanja veleposlanika po predviđenoj proceduri, kako je bilo i prošle godine. Podsjećam da smo se u rujnu dogovorili oko 20-ak i veleposlanika i konzula', rekla je premijerka Kosor.

Potvrdila je i kako je predsjedniku predložila održavanje sjednice Vijeća za obranu, jer smatra kako ima puno tema oko kojih se može razgovarati te podsjetila i kako Vlada očekuje i predsjednikovo očitovanje na nekoliko zakona – među ostalim i o obrani te vanjskim poslovima.

Sabo: 'Ova Vlada ionako neće završiti plivalište'

'Nisam želio sudjelovati na okupljanju HDZ-a koji obećava provedbu projekta koji ova Vlada sigurno neće završiti. Ovo je samo jedno u nizu predizbornih obećanja HDZ-a zbog kojega će grad morati izdvajati milijune kako bi pokrio trošak radova na zatvorenom plivalištu', odgovorio je premijerki gradonačelnik Sabo. Umjesto njega, na svečanost je došla dogradonačelnica Danijela Stanković.

Na pitanje kada će predstaviti predizborni program, odgovorila je da će to učiniti 'kad za to dođe vrijeme, kad budu raspisani izbori i kad počne kampanja'. 'Ako pitate o detaljima, učinit ćemo to kad u HDZ-u odlučimo da je vrijeme. Vidim da u opoziciji čekaju da mi predstavimo svoj program, pa da od toga nešto skupe i objave', rekla je premijerka Kosor.U svojem je govoru, a prije samog označavanja početka radova na plivalištu, posebne pozdrave uputila i gradonačelniku SDP-ovcu Željku Sabou, koji nije došao na svečanost nego je poslao svoju zamjenicu, izrazivši nadu da će 'sresti na nekom od budućih važnih projekata u Vukovaru'.