'OVO NIJE STRANAČKI SKUP'

Kosor obilazi Hrvatsku: Je li svjesna da više nije premijerka?

29.12.2011 u 13:56

Bionic
Reading

Dan nakon što je iz stranke izbačen Jerko Rošin, šefica HDZ-a Jadranka Kosor ukazala se u Splitu. Sastala se sa sindikalistima i bivšim radnicima tvornice Salonit, kojima je ovih dana uplaćena polovica odštete za izgubljeno pravo na rad u iznosu od 15 tisuća eura, no nije jasno u kojoj funkciji. Poziv medijima upućen je iz HDZ-a, a sama Kosor obrušila se na novinarska pitanja riječima: 'Ovo nije stranački skup!'

Pompozno i uz primjetne mjere osiguranja bivša premijerka dovezla se do splitskog hotela Konzul, a i njezin nastup odaje da još uvijek nije shvatila da je izgubila izbore. Smješkala se, primala poklone, cvijeće, zahvale i poljupce, a potom se zajedno sa sindikalistima Jozom Marićem i Ozrenom Matijaševićem hvalila time da je nakon više od pet godina konačno riješila problem nesretnih radnika propale tvornice azbesta. Cinici će reći da je njezina stranka trebala otići s vlasti da bi sramota hrvatske države u Vranjicu konačno bila barem ublažena.

Naravno, sve je zanimalo zašto je izbacila Rošina iz stranke i jesu li ispravne tvrdnje jednog tjednika da je 'Andrija Hebrang nervira', da Domagoja Miloševića smatra 'izdajicom', da prezire Darka Milinovića te da vjeruje jedino Vladimiru Šeksu. Ništa od toga, Kosor se u Splitu ponašala kao da je još uvijek šefica Vlade. 'Ne želim komentirati odluke stranačkih tijela, doviđenja! Ovo nije stranački skup!', izvikala se na novinare i sjela na ručak.

Na meniju je bila janjetina lešo, šalša i pečena janjetina.