TOMISLAV ČULJAK:

'Kosor nije problem HDZ-u, o njoj nećemo raspravljati'

11.10.2012 u 14:56

Bionic
Reading

Tomislav Čuljak, politički tajnik HDZ-a i potpredsjednik Sabora, ustvrdio je danas da se o Jadranki Kosor nije razgovaralo niti će se razgovarati ni na jednom stranačkom tijelu

'O Jadranki Kosor nije bilo govora ni na bilo kojem predsjedništvu, nacionalnom vijeću, središnjem odboru ni visokom sudu časti. Jadranka Kosor uopće nije bitno pitanje u HDZ-u', rekao je danas Čuljak u središnjici HDZ-a. O stranačkoj sudbini bivše predsjednice stranke neće biti ni riječi na sjednici Predsjedništva koja će se održati idućeg tjedna i na kojoj će se odlučivati o dogovorenim suradnjama sa strankama.

Za razliku od Čuljka, predsjednik stranke Tomislav Karamarko je prije 15 dana rekao da će o izjavama Jadranke Kosor odlučiti Statut stranke, tj. oni koji se brinu za poštivanje Statuta, a to je Visoki sud časti.

'Ja ne izbacujem nikoga iz stranke, a ako netko izađe ili bude isključen iz stranke, to je stvar Statuta, to je posljedica činjenja ili nečinjenja nečega što se protivi politici stranke; to može biti i rad na štetu stranke. Mi se u ovom momentu ne opterećujemo slučajem gospođe Kosor, mi se bavimo nekim drugim stvarima, a mislim da gospođa Kosor prije svega polemizira sama sa sobom', poručio je tada predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.