POLANČEC OTKRIVA

'Kosor je znala sve o privatizaciji Ine'

11.10.2010 u 10:17

Bionic
Reading

Iako je pred povjerenstvom za Inu, kako kaže, zaboravio govoriti o tome, Damir Polančec je za Novi list potvrdio da je premijerka Jadranka Kosor bila prisutna na sastancima o izmjeni dioničkog ugovora između Vlade i MOL-a. Vlada je tu informaciju demantirala

'Bila je to za mene jedna posebna situacija. Ispitivali su me i članovi stranke kojoj sam tada još uvijek pripadao, sve su to pratili brojni novinari, a bio je to moj praktično prvi javni nastup otkad sam završio u pritvoru. Stoga se nisam sjetio reći sve što sam planirao. Ali, sada, posebno nakon što je Jadranka Kosor opovrgla da smo se sastajali oko Ine, motiviran sam otkriti punu istinu o tome', rekao je Polančec.

Bivši ministar gospodarstva pojašnjava da Kosor, doduše, nikada nije vidjela ugovor, no kaže da je bila upućena u sve detalje pregovora s Mađarima. Ti su se sastanci održavali krajem 2008. i početkom 2009. godine. A na njima su, kaže Polančec, osim njega bili Ivan Šuker, Marina Matulović Dropulić i Jadranka Kosor. Polančec tvrdi da je ona na tim sastancima bila po nalogu tadašnjeg premijera Ive Sanadera.

'Poznato je, naime, da su između Šukera i mene uvijek vladali zategnuti odnosi i da bi se održala mirna i konstruktivna atmosfera, Sanader je poslao potpredsjednicu Vlade kao svojevrsnog posrednika između nas dvojice. A usto je na sastancima dobila i sve potrebne informacije o ugovoru', rekao je za Novi list Polančec, koji je siguran da postoji zapisnik s tog sastanka.

'Siguran sam da negdje postoji zapisnik ili zabilješka s tog sastanka. Sjećam se i službenog poziva za sastanak u kojem je među sudionicima na prvom mjestu bilo navedeno ime i prezime današnje premijerke. Dakle, Jadranka Kosor nikako ne može govoriti da nije znala ništa o izmjenama dioničkog ugovora', zaključuje Polančec.