signali koalicijskih partnera

Kosor: Do rasprave o Kuščeviću u Saboru neće ni doći

05.07.2019 u 11:51

Bionic
Reading

HSLS ostaje pri svom stavu da ministar uprave Lovro Kuščević mora otići iz Vlade, a predsjednik te stranke Darinko Kosor uvjeren je da će se sve riješiti sljedeći tjedan te da do rasprave o njegovom opozivu u Saboru uopće neće ni doći

'Mi stavove ne mijenjamo. Imali smo još u subotu jasan stav, u utorak će mislim biti koalicijski sastanak i korektno ćemo kao korektni partner pričekati taj sastanak. Mislim da će se sve riješiti dobro u interesu RH, građana. I vlada i većina su tu radi interesa građana. Mislim da sam vam time dao jasan odgovor', kazao je novinarima u Saboru šef HSLS-a Darinko Kosor.

Ta stranka je još za vikend poručila da Lovro Kuščević mora otići iz Vlade, no ne podržavaju način na koji je to zatražio HNS.

'Mi sigurno ne bi nastupili na takav način jer sjetite se 2010. kada smo bili nezadovoljni pošteno smo istupili iz koalicije. Ako su u HNS-u nezadovoljni, trebaju istupiti iz koalicije. Ne možete sjediti u vladi i imati desetine direktora i državnih tajnika, ministara, imati novog lidera stranke koji govori da iz koalicije treba izaći i još poodržavati kandidata za predsjednika iz glavne oporbene stranke', poručio je Kosor.

  • +7
Lovro Kuščević dolazi na sjednicu Vlade Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Uvjeren je da i odlaskom HNS-a većina ne bi ovisila o 'Bandićevim žetončićima'. 'Nikada većina neće ovisiti o Bandićevim žetončićima. To su samostalni zastupnici koji misle svojom glavom, to su pokazali i na primjeru ministrice Divjak', rekao je.

Uvjeren je da će se u vladajućoj većini sve riješiti do utorka ili srijede i da do rasprave o opozivu u Saboru uopće neće ni doći, aludirajući time da će ministar Kuščević prije napustiti Vladu.

U HDZ-u dans nije bilo službenih izjava, no iz krugova bliskih predsjedniku Sabora i klubu HDZ-a doznajemo da će se sporna pitanja riješiti idućih dana.