TRAŽI SE OSTAVKA

Kuščević: Ministar sam dok premijer ne odluči drugačije

04.07.2019 u 10:12

Bionic
Reading

Ministar uprave Lovro Kuščević već duže vrijeme nalazi se pod povećalom javnosti zbog niza afera. Dio javnosti i oporba, ali i vladajući HNS zbog toga traže da ode iz ministarske fotelje ili da ga premijer Andrej Plenković otpusti.

'Bit ću ministar do onog trenutka dok premijer ne odluči drugačije', rekao je Kuščević izlazeći iz Vlade nakon sjednice, javlja N1.

Na upit kad će biti taj trenutak odgovorio je: 'To može biti sutra, za godinu dana... tko to zna'. Također je poručio da je nevinost dokazao zakonom i argumentima...

Novinare je zanimalo i što mu rekao premijer Andrej Plenković. 'Da se vidimo', kratko je odgovorio Kuščević.

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić komentirao je slučaj Lovre Kuščevića izjavivši da će ministar i premijer još sjesti.

'Ministar Kuščević i premijer još će sjesti. Sinoć smo na sastanku užeg vodstva HDZ-a raspravljali o navodima iz prijedloga za opoziv. Ministar je dao odgovore, ostalo je još da sva pitanja koja se nameću u javnosti, da se dodatno pojasne, kako bi premijer mogao donijeti konačnu odluku', izjavio je Bačić.

Na upit ima li HDZ dovoljno ruku u Saboru Bačić je kazao da ne razmišljaju na taj način. 'U kontaktu sam s predsjednikom Kluba HNS-a, nastavljamo se dogovarati o budućim aktivnostima', poručio je Bačić, koji je dodao da će SDP-ov prijedlog za opoziv ministra biti riješen u zakonskim rokovima.

  • +7
Lovro Kuščević dolazi na sjednicu Vlade Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Premijer Plenković na sjednici Vlade u četvrtak ujutro preskočio je temu o Kuščeviću na uvodnom dijelu sjednice Vlade, na kojoj nije bilo ministara iz kvote HNS-a koji su poslali državne tajnike.

U srijedu nakon sastanka užeg vodstva stranke koje je raspravljalo o zahtjevu HNS-a za ostavkom ministra Lovre Kuščevića, Plenković je rekao kako ministar radi svoj posao, a teme medijskih napada odnose se na vrijeme prije ministarske funkcije, te je najavio da će, umjesto medijskih prepucavanja razgovarati sa svim partnerima u vladajućoj većini, i to najvjerojatnije idućeg tjedna.

  • +18
Sjednica Vlade Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX