JOSIPOVIĆ NIKAD KRITIČNIJI

'Korupcija u vrhu vlasti je zločinački pothvat!'

Bionic
Reading

Predsjednik Ivo Josipović na prijemu za diplomatski zbor izjavio je da je korupcija pri vrhu vlasti 'pravi zločinački pothvat'

'Korupcija osiromašuje naše građane, a kada je organizirana u samom državnom vrhu, pravi je udruženi zločinački pothvat protiv dobra građana, i kao takva mora biti bezobzirno iskorijenjena', rekao je Josipović i nastavio niz oštih kritika na račun Banskih dvora.

'Kada korupciju iskorijenimo do razumne razine, svi ćemo živjeti bolje', nastavio je Josipović u govoru koji je održao ispred premijerke Jadranke Kosor i predsjednika Sabora Luke Bebića

Nakon upozorenja Vladi da nema što raditi u Banskim dvorima ako ne završi pregovore do lipnja i kritike Kosoričinog Programa gospodarskog oporavka, Josipović je ovom izjavom dokazao da je zaoštrio do sada uvijenu retoriku prema Banskim dvorima.

Kako komentira obrat s Pantovčaka, jučer smo pitali potpredsjednika Vlade Petra Čobankovića, koji je rekao da predsjednik ima pravo kritizirati rad Vlade: 'Predsjednik ima konkretne ustavne ovlasti kojih se mora pridržavati i štititi ih. Prema tome, nadam se da neće izaći iz tih okvira i zagovarati neku političku opciju.'Politički analitičari imaju podijeljenja mišljenja o Josipovićevoj iznenadnoj kritičnosti. Dok Ivan Grdešić kaže da jedan od razloga može biti činjenica da smo u predizbornoj godini, Dražen Lalić smatra da bi Josipović udario po Vladi bez obzira na datum parlamentarnih izbora.