otok kod sinja

Korona probila u još jedan vrtić: 27 osoba u samoizolaciji

15.09.2020 u 19:39

Bionic
Reading

Načelnik Stožera civilne zaštite Općine Otok Nedjeljko Laco, potvrdio je za Dalmaciju danas jedno odjeljenje Dječjeg vrtića „Žabica“ iz Otoka kod Sinja je zatvoreno uslijed zaraze jednog djeteta koronavirusom.

Laco je otkrio da je ukupno 27 osoba u samoizolaciji, a među njima su djelatnici vrtića, točnije odgajateljica i jedna čistačica te djeca koji su polaznici te vrtićke skupine. Naime jučer je jedno odjeljenje vrtića zatvorilo svoja vrata zbog sumnje na Covid, a načelnik stožera kazo je da je on još u petak bio siguran da će netko iz vrtića biti Covid pozitivan.

'U petak je majka djeteta koji je polaznik te predškolske skupine znala da je oboljela od koronavirusa, nakon toga je tek danas službeno potvrđeno da je i dijete zaraženo Covidom-19', rekao je Laco koji je nove podatke prema nacionalnom stožeru poslao danas oko 14 sati.

Prema današnjem izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 838 obrađenih testova 53 novooboljele osobe pozitivne na COVID infekciju i to iz Splita 23, Brela 1, Imotskog 2, Kaštela 2, Muća 1, Otoka 1, Podbablja 1, Podstrane 1, Sinja 9, Solina 8, Trilja 1 i Trogira 3 osobe.

Pojedini stanovnici ovog mjesta u sinjskoj krajini požalili su nam se da im nisu jasni podaci nacionalnog i županijskog stožera. Smatraju da ima nešto više oboljelih osoba u Otoku kod Sinja nego što je prikazano u svakodnevnim službenim podacima stožera na razini Splitsko-dalmatinke županije.

Laco to nije želio previše komentirati, kratko nam je samo rekao da ni njemu nekad nije sasvim jasan broj novooboljelih koje objavi stožer s onim informacijama koje su njemu kao načelniku poznate, piše Dalmacija danas.