ODRAPIO KAZNU OD 480 KUNA

Kontrolor HRT-a globio staricu zbog radiobudilice

08.05.2014 u 12:42

Bionic
Reading

Za staru i polupokvarenu radiobudilicu 85-godišnjoj Mariji Sergo, koja sama živi u obiteljskoj kući u Vranji podno Učke, HRT-ov je kontrolor odrapio kaznu od 480 kuna, zapravo radijsku pristojbu za šest mjeseci unazad, piše Glas Istre

'San bila iskrena i poštena i san mu zajno rekla: čujte, ja tu (u spavaćoj sobi op.n.) iman jedan mali radijić, ali krči i jako je teško nać stanicu, ja samo poslušan ovako malo katolički radio za krunicu. Neman televizijo otkad je moj muž umra pred pet let', kaže za Glas Istre gospođa Maria koja je kontrolora pustila u kuću na njegov zahtjev da bi trebao pregledati televizor koji su prije pet godina otkazali, prethodno presjekavši kabel utikača koji je i danas u istom stanju.

'Molila san ga, gospodine, hote videt da je televizija isključena. Tu je i radio, ali niš nije u funkciji', priča starica. No (pre)revnog kontrolora više nije ništa zanimalo s obzirom na to da je već bio u posjedu plijena u obliku male radiobudilice.

'Moram vas prijaviti', odriješit je bio kontrolor i odmah ispisao račun koji je starica potom platila. 'Onda su mi još poslali čeki sve do kraja leta najedanput, i ja san se žalila i poslala in nazad. Sin je to posla preko javnog bilježnika', nastavlja Sergo. No odgovor iz HRT-a još nije stigao, ističu u istarskom dnevniku.