glatko

Konstituirano varaždinsko Gradsko vijeće, Reformistica Zdravka Grđan predsjednica

  • Autor: An. S./Hina
  • Zadnja izmjena 17.06.2021 18:17
  • Objavljeno 17.06.2021 u 18:17
Neven Bosilj, novi gradonačelnik Varaždina

Neven Bosilj, novi gradonačelnik Varaždina

Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja

Reformistica Zdravka Grđan nova je predsjednica varaždinskog Gradskog vijeća u kojem većinu čine sa SDP-om i listom „Budimo grad“.

Najviše vijećnika, šest, na izborima je osvojila lista bivšeg gradonačelnika Ivana Čehoka. SDP ima pet vijećnika, lista „Budimo grad“ četiri, a Reformisti dva vijećnika te su zajedno oformili većinu od 11 vijećnika, koja će podržavati SDP-ovog gradonačelnika Nevena Bosilja. U varaždinskom Gradskom vijeću su i tri vijećnika HDZ-a te Davor Patafta s nezavisne liste.

Za Zdravku Grđan glasala je većina vijećnika, a suzdržani su bili vijećnici s Čehokove liste. Bivši je gradonačelnik optužio većinu da njegova lista s najviše mjesta u Gradskom vijeću nije pozvana na razgovore, niti su bili upoznati s formiranjem većine. Rekao je da je to pravo većine, ali je upitno je li i demokratično. Suzdržani su, kazao je, jer su tek danas saznali tko je većina.

Za potpredsjednicu iz redova većine jednoglasno je izabrana SDP-ova Gordana Marsenić. Prijedloga za potpredsjednika iz redova manjine nije bilo te će se izabrati kasnije.

Novoizabrana predsjednica varaždinskog Gradskog vijeća naglasila je da im je cilj dobrobit svih sugrađana i razvoj grada. Najavila je da će implementirati kulturu javnog komuniciranja koja mora biti profesionalna i puna međusobnog uvažavanja.

„Vjerujem da će pristup radu, raspravama, govorima, osvrtima biti analitički, kritički promišljen, poštujući zadane teme i vremenske okvire“, rekla je Grđan.

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj pozvao je na zatomljavanje osjećaja konkurencije i političke kompetencije.

„Uvjeren sam kako ćemo biti primjer našim mladima i pokazati im kako politika može biti i jest častan posao te učiniti sve da naši sugrađani budu ponosni i sretni što žive baš ovdje“, poruči je Bosilj.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!