bira se vodstvo

Konstituirajuća sjednica splitskoga Gradskog vijeća održat će se 29. srpnja, je li dogovor stranaka blizu realizacije?

22.07.2022 u 17:27

Bionic
Reading

Konstituirajuća sjednica splitskoga Gradskog vijeća održat će se u petak, 29. srpnja i na njoj će biti izabran predsjednik i dva dopredsjednika tog vijeća, priopćeno je u petak iz Gradske uprave

Dnevnim je redom predviđen izbor Mandatne komisije, izvješće Mandatne komisije o mandatima članova Gradskog vijeća i utvrđivanje člana vijeća koji će predsjedati sjednicom do izbora predsjednika.

Vijećnici će svečano prisegnuti, a bit će izabran i Odbor za izbor i imenovanja.

Na nedavnim prijevremenim izborima za gradonačelnika kandidat stranke Centra Ivica Puljak ponovno je izabran na tu dužnost, a njegova je stranka u splitskome Gradskom vijeću, koje ima ukupno 31 vijećnika, osvojila 15 vijećničkih mandata, jedno manje od potrebne većine.

Dogovor s potencijalnim partnerima u visokoj fazi realizacije

U utorak, 12. srpnja Ivica Puljak potvrdio je za Hinu da je taj dan vodio razgovore o budućoj suradnji u Gradskom vijeću s vodstvom gradskog SDP-a i Mosta. Tada je rekao da nisu razgovarali o tome tko će biti na čelu Gradskog vijeća, nego o modalitetima suradnje.

Puljak i njegovi zamjenici Bojan Ivošević i Antonio Kuzmanić preuzeli su 15. srpnja u Banovini vlast od Vladine povjerenice Mirne Veže.

Danas je Hina neslužbeno iz izvora bliskih stranci Centru doznala da je "dogovor s potencijalnim partnerima u visokoj fazi realizacije".

  • +16
Ivica Puljak sa zamjenicima preuzeo vlast u splitskoj Gradskoj upravi Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL