NOĆNI ŽIVOT GRADA

Koncerti i događanja na svakom splitskom 'kantunu'

  • Autor: Leo Nikolić
  • Zadnja izmjena 25.06.2012 11:35
  • Objavljeno 25.06.2012 u 10:12
Split ljeto IMG_7011

Split ljeto IMG_7011

Izvor: tportal.hr / Autor: Leo Nikolić

Ovih dana ulice i trgovi u Splitu žive u znaku glazbe. Organiziran je niz koncerata i glazbenih manifestacija. Dio tih događanja su primjerice Split blues festival te Svjetski dan glazbe koji je održan 21. lipnja. Osim građana Splita, na navedenim koncertima bilježimo i brojne goste i turiste koji borave ovih dana u Dalmaciji
Leo Nikolić

Leo Nikolić

Izvor: tportal.hr / Autor: Leo Nikolić

Split blues festival održava se na trgu Prokurative, a uz muzičare iz Splita nastupali su i bendovi iz Zagreba, New Yorka i Italije. Na drugim trgovima, primjerice na Pjaci su nastupali orkestri limene glazbe, pa smo vidjeli nastup švedskih glazbenika te njihovih mažoretkinja, a nakon njih i limenu glazbu iz Imotskog.

Koncerti su održani i na Žnjanu, na Zenti, Benama i drugim lokacijama izvan samog centra grada. Sve to zajedno na početku turističke sezone čini Split zanimljivim i dinamičnim gradom za izlaske i provode. U brojkama Svjetski dan glazbe je bio održan na 10 pozornica, sudjelovali je 34 ansambla sa ukupno 500 izvođača. Dan glazbe je potrajao 24 sata. Najposjećenija događanja su bila ona održana u centru grada u kojem je na svakom uglu, trgu i ulici bilo neko događanje ili koncert.

Dio tog ljetnog opuštenog mediteranskog ugođaja, u kombinaciji sa sveprisutnim prijenosima nogometnih utakmica na otvorenom, na splitskim terasama i štekatima pogledajte i u našoj galeriji, snimljenoj u centru grada, na Matejušci, Pjaci, Prokurativama i na novom 'bijelom' Peristilu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!