PRESICA ŽUPANA

Komadina o zbivanjima u SDP-u: Ne čini drugome ono što ne želiš da drugi čini tebi

14.06.2021 u 11:28

Bionic
Reading

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina u ponedjeljak je komentirao zbivanja u SDP-u i raspuštanje nekoliko organizacija SDP-a poručivši: Ne čini drugome ono što ne želiš da drugi čini tebi

"Moj komentar u vezi zbivanja u mojoj stranci rekao sam na Glavnom odboru, a to je – ne čini drugome ono što ne želiš da drugi čini tebi! Svi smo mi kolege i drugovi i treba naći strpljenja za dijalog, toleranciju, razumijevanje. Lijeva stranka kao što je SDP je stranka tolerancije, dijaloga i progresa i očekujem da će se razgovorima stvari dalje rješavati," kazao je odgovarajući na novinarska pitanja.

Na upit o pregovorima uoči konstituirajuće sjednice Županijske skupštine Primorsko-goranske županije, Komadina je rekao da se konzultacije nastavljaju, da su se neki odazvali, a neki nisu, odnosno da su se odazvali svi, osim Nezavisne liste Ive Rinčić. Sjednica Županijske skupštine bit će u četvrtak u Opatiji.

"Ne mogu reći da plovimo u smjeru stvaranja postizborne većine, mislim da je izvjesna manjinska vlada. Hoće li uspjeti konstituirajuća sjednica, hoće li netko od kandidata dobiti većinu, nažalost ne mogu potvrditi, moći ćemo vidjeti tek na samoj sjednici."

Komadina je kazao da će koalicija predvođena SDP-om za predsjednika skupštine predložiti Lorisa Raka.

"Mi smo, većinska koalicija, relativni pobjednik izbora i mislim da je pošteno prema građanima, na konstituirajućoj sjednici predložiti kandidata. Po našem koalicijskom sporazumu, taj kandidat pripada SDP-u, a na Županijskom odboru je jednoglasno izglasano da to bude dosadašnji predsjednik kluba naših vijećnika Loris Rak."

Župan Komadina na konferenciji za novinare najavio da će danas održan prvi kolegij župana u novom mandatu te da će se nastaviti razmatrati ulaganja u poduzetništvo i zdravstveni sustav.

Rekao je da je na zadnjem kolegiju odlučeno o rasporedu još 2 milijuna kuna poduzetnicima u ruralnim krajevima, za nabavku opreme i obrrtna sredstva, kao pomoć radi pandemije. Budući da je bilo puno prijavljenih, bit će osigurana još tri milijuna kuna za tu svrhu.

Pripremljen je prvi rebalans za ovu godinu, jer je korona učinila svoje, veliki su gubici u zdravstvu, veći od 20 milijuna kuna te će se preraspodjelom osigurati pokriće gubitaka županijskim zdravstvenim ustanovama.

"Važno je da se konstituiramo što prije kako bi sazvali redovnu sjednicu Županijske skupštine, kako bi pokušali rebalans donijeti još prije ljeta," rekao je Komadina.