NITKO NIJE IMUN

Kolumbijski predsjednik obolio od svinjske gripe

31.08.2009 u 09:32

Bionic
Reading

Kolumbijski predsjednik Alvaro Uribe zarazio se virusom H1N1 no njegovo zdravstveno stanje napreduje "povoljno", objavljeno je u nedjelju iz ureda predsjednika u priopćenju.

Uribe je počeo osjećati simptome gripe H1N1 u subotu po povratku sa summita šefova država Južnoameričke unije (UNASUR), održanog u petak u Argentini te je podvrgnut pretragama koje su potvrdile prisustvo virusa.

"Predsjednik ispunjava svoje dužnosti ali će ostati u karanteni koliko je potrebno za oporavak", dodaje se iz ureda predsjednika.

Tijekom summita Unije južnoameričkih zemalja u petak Uribe je proveo mnogo vremena braneći svoj plan da američkim vojnim snagama omogući pristup kolumbijskim bazama u okviru borbe njegove vlade protiv trgovaca drogom i ljevičarskih pobunjenika. Mnogi njegovi kolege izrazili su zabrinutost ovom idejom.

Direktor kolumbijskog javnog zdravstva Gilberto Alvarez kazao je kako ministarstvo vanjskih poslova obavještava vlade čiji su čelnici možda došli u dodir s Uribeom o njegovom oboljenju.