HAK UPOZORAVA

Kolnici su mokri i skliski

07.09.2019 u 10:00

Bionic
Reading

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Slavoniji i Baranji, a ima je i na autocestama A3 Bregana-Lipovac između Nove Gradiške i Velike Kopanice i na A5 Đakovo-Sredanci.

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Prema izvješću HAK-a u 7 sati, na autocesti A11 između čvorova Buševec i Lekenik uočen je pas, pa se vozače poziva da budu oprezni u vožnji. Zbog prometne nesreće na autocesti A1 između čvorova Benkovac i Pristeg u smjeru Dubrovnika (281.km) vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h, jednim trakom.

Poziva se vozače na oprez zbog prometne nesreće na zagrebačkoj obilaznici na čvoru Lučko na izlaznom kraku s autoceste A3 Bregana-Lipovac iz smjera Bregane prema Zagrebu. Na većini graničnih prijelazaza sada nema dojava o dužim čekanjima.

Tijekom dana pojačan promet očekuje se na glavnim cestama prema moru, ali i unutrašnjosti, osobito na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, na Istarskom ipsilonu u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija, na Krčkom mostu, autocesti A2 Zagreb-Macelj u smjeru Slovenije i na A3 Bregana-Lipovac u oba smjera, na Jadranskoj magistrali, riječkoj i zagrebačkoj obilaznici, na većini graničnih prijelaza te u trajektnim lukama i pristaništima.

Zbog povremeno pojačanog prometa moguće su vožnje u koloni i zastoji. U pomorskom prometu nema poteškoća. Danas će trajekt na liniji 433 Molat-Zverinac-Sestrunj-Zadar (Gaženica) iz luke Molat isploviti u 17 sati umjesto u 15, a dolazak u luku Gaženica je u 19,40 sati.