PROMETNA GUŽVA

Kolaps zbog radova: Na autocesti kod Zagreba kolona duga 6 kilometara

06.04.2018 u 22:58

Bionic
Reading

Kolona duga šest kilometara stvorila se na autocesti A3 Bregana-Lipovac, javlja HAK

Zbog gustog prometa i radova izvanrednog održavanja između odmorišta Ježevo i čvora Ivanić Grad na autocesti A3 Bregana-Lipovac, usporeno u koloni dugoj oko 6km vozi se od Naplate Zagreb Istok u smjeru istoka. HAK poziva vozače na strpljenje i razumjevanje, te poštivanje privremene prometne regulacije. Kao alternativa može se koristiti stara cesta do čvora Ivanić Grad.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac:

  • zbog prometne nesreće prije čvora Novska (129.km+500m) u smjeru Bregane vozi se usporeno, voznom i preticajnom trakom uz ograničenje brzine 80 km/h;
  • na ulaznom kraku čvora Županja zbog autobusa u kvaru savjetujemo vozačima oprezniju vožnju.

Jak vjetar povremeno usporava promet na autocesti A1 između južnog portala tunela Svetoga Roka i vijadukta Božići i autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvora kikovica i tunela Tuhobić.

Zbog pojačanog prometa mogući su povremeni zastoji i vožnja u koloni na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi. Vozačima HAK savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Uz privremenu regulaciju prometa, dvosmjerno, vozi se na autocestama:

  • A3 Bregana-Lipovac: između odmorišta Ježevo i naplate Ivanić Grad (od 60. do 63. km);
  • A4 Goričan-Zagreb (do 6. lipnja): zatvoren je ulazni krak čvora Kraljevečki Novaki iz smjera Sesveta u smjeru čvora Ivanja Reka (zapada); između čvorova Ivanja Reka i Kraljevečki Novaki te Breznički Hum i Komin u zonama radova. U vrijeme gušćeg prometa, u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, očekuje se vožnja u koloni, usporeno, pa korisnike molimo za strpljenje
  • A2 Zagreb-Macelj: između čvorova Zabok i Zaprešić (od 24. +350 do 23.+ 350 km) i Zabok-Sv. Križ Začretje (od 33. +200 do 30. +300 km)
  • A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Ravna Gora (38+700 do 42+200km), od 53+300 do 52+000 uključujući tunel Vrata u smjeru Zagreba.