ZIMSKI UVJETI

Koje su autoceste i državne ceste prohodne?

15.01.2013 u 07:10

Bionic
Reading

Nešto prije 6 sati ukinuti su zimski uvjeti na autocesti A4 Zagreb-Goričan između Goričana i Brezničkog Huma, tijekom noći ukinuti su zimski uvjeti vožnje na autocesti Zagreb - Macelj pa je zbrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na snazi još samo između čvorova Bregana i Novska na autocesti A3, izvijestio je jutros HAK

Za sva ostala vozila na toj dionici autoceste Bregana-Lipovac (A3) zbog zimskih uvjeta vožnje obavezna je zimska oprema.

Kolona teretnih vozila koja se kreće prema graničnom prijelazu Bregani duga je oko dva kilometra, a preko tog prijelaza zabranjen je promet teretnih vozila, kao i ulazak iz BiH na graničnom prijelazu Ličko Petrovo Selo.

Autoceste prema Kvarneru i Dalmaciji otvorene su za sve skupine vozila pa prema Splitu i Rijeci od noćas ponovo mogu voziti kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama.

Otežano se vozi zbog snijega u Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, Lici, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a zbog niskih temperatura moguća je i poledica pa su obavezni lanci za sva vozila na području Plitvica i Korenice.

U prekidu su katamaranske linije na splitskom području, a trajekti i ostali katamarani plove prema redu vožnje.

HAK i dalje upozorava vozače da na put ne kreću bez zimske opreme te prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.