SKIPER SE OGLUŠIO NA ZABRANU

Kod Splita potonula jahta puna goriva

20.08.2009 u 16:18

Bionic
Reading

U blizini Splita, 50 metara od Rta Marijana, jutros oko devet sati, na dubinu od 35 metara, potonula je motorna jahta Mercedes u vlasništvu tvrtke Via adria yachting d.o.o. iz Kopačeva, priopćilo je danas Ministarstvo mora, prometa i infrastukture

U potonuloj jahti, na kojoj nije bilo posade ni putnika, ima od 150 do 200 litara dizelskoga goriva. Inspektorat Lučke kapetanije obavio je očevid na mjestu potonuća, a angažirana je i tvrtka 'CIAN', koja će postaviti zaštitne brane i očistiti more ako iz jahte iscuri gorivo.

Potonula jahta jučer je oštećena ispred ulaza u nečujamsku luku. Voditelj jahte, 39-godišnji M.B udario je jahtom u obalu, pri čemu joj je oštećen pramac te je u trup prodrlo more. Oštećenje je, kako se navodi u priopćenju, privremeno popravljeno, a voditelju jahte usmeno je zabranjeno isploviti te mu je rečeno da danas obvezatno mora prijaviti nesreću Lučkoj ispostavi i doći na saslušanje.

Voditelj jahte je uz pomoć gumenjaka, unatoč zabrani isplovljavanja, jutros namjeravao otegliti jahtu prema marini Kaštelima, no oko devet sati kod Rta Marijana u nju je ponovno prodrlo more pa je potonula.

Inspektori Lučke kapetanije obavili su očevid te će protiv voditelja jahte, zbog niza propusta, podnijeti optužni prijedlog, stoji u priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.