MIGRACIJE PREMA MORU

Kod Lučkog kolona duga dva kilometra

20.07.2012 u 17:16

Bionic
Reading

Promet je srednje gust do povremeno pojačan na cestovnim pravcima prema moru i prema unutrašnjosti, kao i na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, a kod naplatnih postaja Lučko, na izlazu s autoceste A1 prema Zagrebu kolona je duga oko dva kilometra, izvijestio je poslijepodne Hrvatski autoklub (HAK)

Pojačan je promet i duž Jadranske obale.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj u zoni čvora Zaprešić, zbog radova, u oba smjera zatvoreni su pretjecajni traci.

Za sav promet zbog radova su zatvorene ceste: D1 između Velikog Trgovišća i Luke, D28 državna cesta u Predavcu, D31 u mjestu Mala Buna, D34 Slatina-Čađavica-Donji Miholjac, D59 Bribirske Mostine-Krković, D523 Križišće-most Krk (obilazak preko Šmrike).

Pojačan je promet na graničnim prijelazima. Na ulasku u zemlju pojačan je promet na Macelju, Rupama, Metkoviću, Aržanu i Staroj Gradiški, a čekanja su oko 20 minuta. Promet je pojačan i na izlasku iz zemlje. Na graničnom prijelazu Stara Gradiška čekanja su do sat vremena. Na graničnim prijelazima Kaštel, Pasjak i Bregana promet je pojačan u oba smjera, a čekanja su oko 30 minuta. Izlazak teretnih vozila pojačan je na Bregani i Bajakovu.

Trajekti i katamarani plove redovito, uz povremeno pojačan priljev vozila u većini trajektnih luka. U subotu, 21. srpnja nakon posljednjeg polaska iz Drvenika Malog i Velog i dolaska u Seget Donji u 20,10 sati trajekt neće produžiti do Trogira već će ostati u Segetu Donjem. Iz Segeta Donjeg za Drvenik Mali i Veli isplovit će u 20,40 sati, zbog održavanja manifestacije „Jadranske igre 2012". Grad Trogir će osigurati prijevoz putnika iz Segeta Donjeg do Trogira i obrnuto.