brebornica kod krnjaka

Kod Karlovca ovog tjedna već druga osoba poginula dok je spaljivala korov

26.02.2021 u 11:53

Bionic
Reading

Spaljujući nisko raslinje na polju u nepoznato je vrijeme ovoga tjedna poginula 81-godišnja žena na području Krnjaka kod Karlovca, a kako policija ne sumnja u nasilnu smrt neće se provoditi obdukcija

U karlovačkoj policiji u petak se doznaje da ih je o pronalasku mrtvoga tijela u Brebornici kod Krnjaka jučer popodne izvijestio član obitelji stradale, a o tom nesretnom slučaju policija je nadležnom državnom odvjetništvu dostavila izvješće.

Inače, drugi je to smrtni slučaj zbog spaljivanja korova ovoga tjedna u Karlovačkoj županiji.

U ponedjeljak je u mjestu Mali Vuković kod Slunja na svom polju poginula 84-godišnjakinja, a policija smatra da je tamo do širenja požara najvjerojatnije došlo zbog jakog vjetra. Vezano za slučaj u Brebornici zapovjednik DVD-a Debela Kosa Perica Matijević navodi da tamo nisu imali dojavu o požaru. On je, kaže, jučer bio poslom u Brebornici i nitko nije govorio o požaru, tako da je žena "životom platila nesmotrenost u postupanju s malom vatrom".

"U staračkim domaćinstvima nema tko obrađivati polja, ljudi onda spaljuju nisko raslinje, ponekad netko i strada.  Kako staro tako i mlado rade štetu jer se vatra otme kontroli i nastaju požari, nerijetko i veliki šumski požari", rekao je Matijević

Podsjetio je građane da je u Karlovačkoj županiji obavezna najava spaljivanja suhe biljne mase koja se tada obavlja uz stručni nadzor vatrogasaca, a ako prijava izostane za spaljivanje i izbije požar velike su novčane kazne, a mogu biti i zatvorske.