lokalni izbori 2021.

Klisović: Sa mnom će u Zagreb doći zakon i red; najavio rezanje broja pročelnika i ureda

17.04.2021 u 13:45

Bionic
Reading

SDP-ov gradonačelnički kandidat za Zagreb Joško Klisović poručio je u subotu kako s njime u grad dolazi zakon i red

Klisović je kod spomenika kralju Tomislavu, gdje prikuplja potpise za gradonačelničku kandidaturu, rekao kako će uvesti i provoditi temeljitu reformu Gradske uprave, drastično smanjiiti broj gradskih pročelnika i ureda te da ih neće biti više od 10.

Joško Klisović Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Zagreb će dobiti onoliko gradskih ureda i pročelnika koliko mu, kao i građanima, stvarno treba rekao je Klisović u izjavi novinarima najavivši i osnivanje gradske riznice kako bi se za svaku kunu iz gradskog proračuna znalo kako, kamo i zašto je potrošena.

Nema više muljanja s novcem, poručio je Klisović dodavši da će građani imati mogućnost to provjeriti kroz online platformu koju će uspostaviti.

Današnji sustav "cash poolinga" je jednostavno neprihvatljiv i omogućuje nekontrolirano trošenje novca i to ću promijeniti, istaknuo je Klisović.

  • +4
Joško Klisović, Renato Petek Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas / CROPIX

Iz proračuna želim izbaciti prodaju Gredelja, Zagrepčanke i Paromlina

Najavio je da će novcem građana upravljati odgovorno, učinkovito i otvoreno te da će predložiti rebalans gradskog proračuna na prvoj sjednici Gradske skupštine.

Napomenuo je da će iz njega izbaciti prodaju vrijednih gradskih nekretnina važnih za daljnji razvoj grada kao što su Gredelj, Zagrepčanka i Paromlin.

Napravit ćemo detaljnu reviziju gradskih financija kako bismo znali gdje se i kako trošila i troši svaka gradska kuna, jer je to novac građana koji u njemu žive.

Upitan hoće li nešto mijenjati u kampanji s obzirom da, prema anketama, zaostaje u izgledima za drugi krug, Klisović je rekao da će kampanju intenzivirati novim elementima kako misli financirati projekte.

Na upit je li mu žao što se nisu dogovorili s predsjednicom Glasa Ankom Mrak Taritaš o zajedničkom izlasku na lokalne izbore, Klisović je rekao da je ta priča iza nas, svatko ide samostalno na izbore i to je najbolje za obje stranke.

Klisović je opovrgnuo tvrdnje Vesne Škare Ožbolt da je štand na Trgu kralja Tomislava ilegalno postavljen. Rekao je da ima rješenje nadležnog gradskog ureda i da tragično što bivša ministrica pravosuđa ne zna gradsku proceduru kako dobiti rješenje za štand za prikupljanje potpisa.

Upitan o poziciji u Vladi ministra zdravstva Vilija Beroša, odgovorio je da je to pitanje za premijera Andreja Plenkovića. Ministar koji ne može objasniti kako je platio 4 milijuna kuna za web stranicu koja ne funkcionira po meni nije dobar ministar i svaki odgovoran premijer bi ga smijenio još danas, ustvrdio je Klisović.