MILANOVIĆ SMIJENIO ŠEFA POLICIJE NA PLESU

Klemm: Ne vjerujem da je Car otpušten zbog dočeka generala

11.03.2013 u 14:08

Bionic
Reading

Darko Car, bivši načelnik Postaje aerodromske policije u Zračnoj luci Zagreb, morao je napustiti tu dužnost nakon što su mu najbliži suradnici premijera Zorana Milanovića zamjerili navodnu neprofesionalnost na dan slijetanja oslobođenih generala Ante Gotovine i Mladena Markača, piše Večernji list

'Ne vjerujem da je Car zbog toga otišao'

'Ja osobno ne vjerujem da je gospodin Car otišao zbog toga', rekao je pak zatportal Josip Klemm. Dodaje kako bi bio jako nesretan ako je došlo do toga jer jedoček generala pohvaljen zbog dobre organizacije i od samog predsjednikadržave.

Car je s nama surađivao, a ja ništa nisam radio na svoju ruku', poručio jeKlemm.

Caru su, navodi Večernjak, zamjerili što je, odmah nakon dolaska premijera u zračnu luku, a prije slijetanja državnog zrakoplova koji je dovezao Gotovinu i Markača, na licu mjesta sve izgledalo kao da nije zapovijedala ni policija ni državni protokol ni Vlada, nego bivši specijalac i zaštitar Josip Klemm

Predsjednik Udruge specijalne policije, inače i vlasnik zaštitarske tvrtke, toga je dana na središnjem zagrebačkom trgu organizirao praćenje izricanja presude u Haagu, a istu večer i masovni doček generala na Trgu bana Jelačića. U zračnoj luci pojavio se kao suborac i prijatelj oslobođenih generala koji želi pomoći u organizaciji, ali ubrzo se sve, prema dojmu koji su stekli Milanovićevi najbliži suradnici, pretvorilo u situaciju u kojoj aerodromska policija sluša Klemma, a ne obrnuto.

Iako se poslije, u trenutku slijetanja zrakoplova, sve izgladilo i na snimkama je izgledalo kao da je svečani doček na Plesu bio odlično organiziran, Ured premijera nije zaboravio prvotnu scenu i zamjerili su načelniku Darku Caru što je, kao odgovorna osoba, dopustio navodno neprimjereno ponašanje.

'Na pisti je toga dana scena izgledala kao da je država prestala postojati i da, umjesto Vlade, vlada privatni građanin Klemm', ispričao je Večernjem listu jedan neposredan sudionik incidenta koji se odigrao 16. studenoga na Plesu.

Darko Car je pak potvrdio da posljednjih tjedan dana više nije načelnik aerodromske policije. 'Otišao sam na vlastiti zahtjev, zbog zdravstvenih razloga. Trenutačno sam na bolovanju', kazao je novinaru Večernjeg Car. Nije htio razgovarati o tvrdnji da mu je iz Banskih dvora sugerirano da se povuče s dužnosti načelnika, iako je prije samo dva mjeseca dobio novi petogodišnji mandat.