drugi krug

Kišić Varaždince pozvao na 'referendum' protiv Ivana Čehoka

24.05.2017 u 13:49

Bionic
Reading

Kandidat koalicije SDP-HNS-HSU-Hrvatski laburisti za varaždinskoga gradonačelnika Alen Kišić pozvao je birače u srijedu da u drugom krugu izbora izađu na referendum protiv toga da grad Varaždin vodi Ivan Čehok, čovjek opterećen sudskim procesima

Kišić je u prvom krugu dobio 22,22 posto glasova, a Čehok, kandidat grupe birača i bivši gradonačelnik, 41,09 posto. Čehok je u desetogodišnjem mandatu dosta toga dobroga napravio, ali je činjenica da su kraj mandata obilježile ružne stvari zbog kojih je završio u zatvoru i pitanje je kako će okončati', rekao je Kišić dodavši kako su birači većim dijelom favorizirali njegov dobar dio rada. 

Smatra kako su, u slučaju da birači izaberu Čehoka, mogući novi izbori ili će onda grad voditi zamjenik Zlatan Avar. Drugi krug izbora je referendum na kojem će pitanje biti: hoće li grad Varaždin voditi čovjek koji ga je oštetio, istaknuo je i ustvrdio kako je u prvom krugu gotovo 60 posto birača reklo da to ne želi. 

Zbog Čehokovih sudskih procesa, u kojima ga se tereti, kako tvrdi Kišić, da je oštetio Varaždin za više od 50 milijuna kuna, nacionalni mediji Varaždin percipiraju kao grad slučaj. Kandidat SDP-ove koalicije tvrdi i kako, u slučaju da Čehok bude izabran, fokus neće biti na vođenju grada nego na sudskim procesima. Zato on poziva građane na referendumu 'protiv takvog vođenja grada opterećenog sudskim procesima'. Kišić očekuje, kako je naveo, i potporu HDZ-ovih birača. 'Ušao sam u rizik jer vjerujem da mogu nešto napraviti u Varaždinu, naglasio je poručivši  Čehoku kako bi mu više odgovarala pozicija predsjednika Gradskog vijeća, jer bi tako lakše usklađivao obveze na sudovima.